Aracınızın elektrik sitemi ile çalışan birçok parçası bulunmaktadır. Oto-elektrik sistemi oldukça önemli olmakla beraber kontrol ve bakımını da aksatılmamalıdır.
Oto elektrik sistemi ile çalışan parçalardan biri de geri vites lambasıdır.
Peki geri vites lambası nedir?Geri vites lambası aracınızın elektrik ile çalışan ve aydınlatma sistemine - bu sistem içinde sinyal ve sis lambaları, fren lambası da bulunmaktadır- bağlı olan önemli parçalarından biridir.
Geri Vites Lambası Neden Önemli?
Geri vites lambasının aracınızın aydınlatma / ışıklandırma sistemi parçalarından biri olduğunu yukarıda belirtmiştik.
Bu bilgi bile geri vites lambasının önemini anlatmak için yeterli olmakla birlikte biraz daha detaylı anlatmaya çalışalım.
Geri vites lambası aracınızla seyir halindeyken geriye doğru gitmeniz gereken durumlarda arkanızdaki aracı uyaran ve aracınızın güvenliğini sağlayan önemli bir parçadır.
Aracınızın dili olan geri vites lambası özellikle trafikte aracınızın eylemi ile ilgili "Şu anda geri geri gideceğim." şeklinde diğer araçlara bilgi veren ve aracınızın geri gidiş eyleminin önceden görülmesini sağlayan önemli bir lambadır.
Geri Vites Lambası Ne Renktir?
Özellikle gece sürüşlerinde arkadaki araca hareketleri ile ilgili sinyal / bilgi veren geri vites lambası beyaz renktedir.
Aracınızın arka aydınlatma lambalarından beyaz renkli olması gereken tek lamba geri vites lambasıdır.
Geri Vites Lambası Neden Yanmıyor?
Aracınızın geri vites lambası yanmıyorsa ne yapmak gerekiyor, sorusunun cevabını sizler için derledik:
- Geri lambası oto elektrik sistemi parçalarından olduğu için öncelikle
sigorta kutusunu kontrol etmek sağlıklı olacaktır. Aracınızın sigorta kutusunda geri vites lambasının sigortasını bulup kontrol etmek gerekir.
- Geri vites lambasının aydınlatma sorunu yaşamasının bir diğer sebebi ise
ampul olabilir. Bu sebeple duyu sökmek sureti ile ampulü kontrol etmeniz gerekir.
- Çok sık rastlanan bir durum olmamakla birlikte geri vites mandalında bir arıza oluş olabilir.
Geri vites mandalı arızası karşımıza çok sık çıkan bir arıza türü olmamakla birlikte geri vites lambasının yanmamasının nedeni sıraladığımız diğer sebepler değilse aklınıza mandal arızası gelebilir.
- Geri vites lambasının yanmıyor olmasının en önemli nedenlerinden biri de
geri vites lambası müşürüdür arızasıdır. Aracınızın geri vites lambasının yanmasında rolü çok büyük olan müşürde sorun oluşmuş ise sebebi bağlantı sorunu ve / veya partiküller sebebi ile oluşan bir temassızlık olabilmektedir. Bu sorun ertelenmemesi gereken önemli sorundur.
Geri Vites Lambası ve TÜVTÜRK Muayenesi
Aracınızla ilgili herhangi bir arıza ya da eksik durumunda akla gelen ilk soru "Aracım muayeneden geçebilir mi?" olmaktadır.
Peki
geri vites lambası kontrolü yapılır mı, sorusunu sizin için hemen yanıtlayalım; evet araç muayenesinde geri vites lambası kontrolü yapılır.
TÜVTÜRK tarafından da belirtilen kararlarca ger vites lambası arızası olan araçların muayeneden geçemeyeceği açıktır.
Aracınızın aydınlatma grubu ile ilgili muayenede esas alınacaklar şunlardır:
- Aydınlatma sistemi içinde yer alan camların kırık, çatlak ve / veya hasarlı olmaması
- Araç aydınlatma sistemindeki tüm aydınlatıcıların eksiksiz çalışması
- Ön aydınlatma lambalarının beyaz renk olması
- Geri vites lambasının beyaz olması
- Araç ön ve arka park lambaları ile plaka aydınlatma lambasının aynı anda çalışması ve bu lambalar çalışmaya başlamadan önce sis lambaları ile farların çalışmaması
Bu esasların yerine getirilmesi aracınızın muayeneden geçebilmesi için oldukça elzemdir.
Pratik Araba' da Periyodik Bakım ve Aydınlatma Sistemi Kontrolü
Aracınızın daha sağlıklı çalışması, güvenli sürüş sağlaması; motor, şanzıman ve yürüyen aksamlarının uzun ömürlü olabilmesi için belirli kilometre ve zaman aralıklarında kontrollerinin yapılması, bazı parçaların yenileriyle değiştirilmesi gerekir.
Periyodik bakımlar esnasında kontrolü, tamir ve / veya değişimi yapılan pek çok parça bulunmaktadır.
Pratik Araba ekibi olarak aracınızın aydınlatma sistemi kontrol ve bakımını önemsiyoruz. Özellikle far ayarı, geri vites lambası ve sis lambalarının kontrolü bizler için ertelenemeyecek kadar önemlidir.
“Pratik Araba olarak aracınızın aydınlatma sistemi kontrolünü ücretsiz yapmaktayız.”
Pratik Araba olarak diğer diğer servislerden farkımız 54 yıllık sektör tecrübemizi arkamıza alarak yeni nesil işletmecilik anlayışıyla araç sahiplerine kişiselleştirilmiş servis hizmeti sunabilmemizdir.
Bu anlamda şeffaf bir fiyatlandırma politikası izleyen Pratik Araba ekibi olarak siz araç sahibinin sürpriz fiyatlarla karşılaşmasından kaçınmaktayız.
Kaliteli hizmetimiz, doğru fiyat vermeyi hedefleyen politikamız ile Pratik Araba ekibi olarak müşteri deneyimlerine öncelik vermekteyiz.
Periyodik bakımlarda
Pratik Araba servisini tercih ettiğinizde
www.pratikaraba.com/periyodik-bakim.html a tıklayarak aracınızın periyodik bakım değişen malzemelerini ve sonraki bakım kilometre ve zamanını görebilmeniz mümkün.
Araba Neden Vitese Geçmez?Geri Vites Müşürü Nedir?Şanzıman Tamiri Nasıl Yapılır?